De Finse sauna

De Finse sauna is gezond voor uw lichaam en geest. Maar om de juiste effecten te behalen en optimaal te kunnen genieten van de sauna is het belangrijk de stappen in de saunasessie precies te volgen. Samen met u doorlopen we graag de nodige stappen.
Een saunabezoek reinigt en verzorgt de huid, stimuleert de bloedsomloop, kalmeert de zenuwen, voert afvalstoffen af en versterkt het gestel.Gifstoffen die zich in het lichaam ophopen, maken ons op den duur ziek. Dit kunt u voorkomen door regelmatige saunasessies.
Bovendien krijgt u naast het reinigende effect als gezondheidsbonus ook nog een versterkt immuunsysteem en een verbeterde bloedsomloop. Uw lichaam en geest zullen u dankbaar zijn!

De infraroodstralers

De infraroodstralers brengen warmte over, deze straling heeft een diepe inwerking en is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van spieren en gewrichten. Reumapatiënten bijvoorbeeld kunnen veel baat hebben bij infraroodstralers.

De langgolvige infrarood straling gaat enkel via de ruggengraat de weldadige warmte over het hele lichaam verspreiden. Elke vezel in het lichaam zal op deze manier beter kunnen doorbloeden en voorzien worden van de broodnodige zuurstof.

Stoomcabine met aroma

Een stoombad heeft een luchtvochtigheid van circa 98% en een temperatuur tussen de 40-50 ºC. In deze ruimte wordt door het zweten de huid gereinigd en ook de poriën gaan open staan zodat het vuil eruit kan. De huid wordt zacht en soepel. Het zorgt ervoor dat uw luchtwegen open gaan staan en vrijgehouden worden. Om deze ervaring helemaal compleet te maken, zorgen wij voor scrubzout en belevenisdouches.

 

 

 

Buitenterras

Afkoelen na sauna is bijna net zo belangrijk als rustig opwarmen en goed uitrusten. Als je niet goed afkoelt loop je namelijk de kans op hoofdpijn en benauwdheid. Hoe koel je het best af bij Total Care?

Ga rustig liggen in de buitenlucht, wij voorzien een buitenterras van 100 m2
Springen in een koud dompelbad is al lang niet meer de enige manier om goed af te koelen. Adem diep in en uit zodat je de warme lucht in je longen snel kwijt raakt.

Mistmaker met aroma

De neveldouche is minder heftig dan een koude douche of een stortemmer. Het water dat uit de neveldouche komt is rond de 8 à 10 graden Celsius.

Doordat het water over je heen nevelt, spreken wij van een zachte reactie.

 

 

 

 

 

Ice-fall

Om een ​​echt verkwikkend effect te verkrijgen, moeten de ijskristallen op het lichaam worden gemasseerd vanaf de onderste ledematen, waardoor een volledig wellnesspad wordt bewandeld dat eerder in de stoom- en warmtebaden is gestart.

 

 

 

 

 

 

 

Jacuzzi

Onze jacuzzi voldoet aan de Vlarem II wetgeving.
Dit betekent: een jacuzzi met een  overloop, een buffertank en zandfilter.
De Athena Whirlpool is uitgerust met 5 zitplaatsen en  40 waterjets. Ieder zitplaats heeft zijn eigen type massage.