Overslaan en naar de inhoud gaan

De Lactic Peel is één van de mildste chemische peelings en daarom onwijs geschikt voor mensen met een zeer gevoelige huid. Lactic Acid oftewel melkzuur, werkt zowel aan de oppervlakte als in de diepere huidlagen. Het heeft een sterk hydraterende functie en stimuleert de aanmaak van collageen waardoor de Lactic Peel ook geschikt is bij beginnende lijntjes. Het egaliseert de huidteint, vermindert de intensiteit van hyperpigmentatie en het heeft een exfoliërende werking waardoor de huid een egale glow krijgt.

De Mandelic Peel is een zachte chemische peeling die gemaakt is van amandelzuur. Amandelzuur behoort bij de Alpha Hydroxy zuur (AHA) en heeft antibacteriële eigenschappen waardoor het een geschikte peeling is bij (inflammatoire)acne. Het heeft dezelfde anti-aging eigenschappen als andere zuren, maar het heeft een versnelde celdeling waardoor dode huidcellen worden verwijderd. Amandelzuur heeft een grote molecuul, wat betekent dat het langzamer en op lagere diepte de huid binnendringt. De Mandelic Peel is daarom onwijs geschikt voor de gevoelige en donkere huidtypes. 

De Glycolic Peel is één van de populairste chemische peelings. Glycolzuur is een alfa-hydroxyzuur en breekt en verwijdert eiwitbruggen tussen hoorncellen. Dit maakt dat de Glycolic Peel sterke exfoliërende eigenschappen heeft en in staat is om de hoornlaag te verdunnen. Het heeft een keratolytische werking waardoor celvernieuwing wordt gestimuleerd, de huidteint wordt geëgaliseerd, de vorming van collageen en elastine wordt gestimuleerd en het vermindert de intensiteit van hyperpigmentatie. Glycolzuur werkt enorm hydraterend en verhelderend. Het vermindert zichtbaar fijne lijntjes en rimpels.

TOSKANI is een medisch/cosmetisch bedrijf
uit Barcelona dat gericht is op het leveren
van complete oplossingen voor alle soorten
esthetische en dermatologische huidproblemen.
Het heeft meer 10.000 verkooppunten
en is actief in meer dan70 landen.

Meer dan 30 jaar ervaring in de productie
van injecteerbare, cosmetische,
peelende en mesotherapieproducten

De farmaceutische kennis wordt gebruikt
voor de ontwikkeling van innovatieve
producten voor zowel professioneel als
thuisgebruik.

 Met de TKN Dermapen worden microkanaaltjes in de huid gemaakt. Microneedling zorgt ervoor dat er meer voedingstoffen in de huid opgenomen worden en dus voor een betere cel functie. Door de microkanaaltjes kan 80% meer van een topicaal product worden opgenomen door de huid waardoor diep in de dermis fibroblasten kan worden doordrongen en de cellen in de dermis en basale lagen worden gevoed.

Dit verhoogt de opname van actieve ingrediënten in de huid, stimuleert herstel op cellulair niveau en versnelt de regeneratie van de epidermale cellen van de huid. Daarnaast zorgen de microkanaaltjes ervoor dat het natuurlijke herstelproces van de huid wordt gestimuleerd, waardoor de productie van nieuw collageen toeneemt. Collageen vormt sterke, onoplosbare vezels die dienen als bindweefsel tussen cellen.

De TKN Dermapen bevat 12 steriele, kleine en lengte verstelbare naaldjes die verticale microkanaaltjes maken in de huid. Dit apparaat is automatisch en biedt een snelle trillende functie om de doeltreffendheid van de behandeling snel te verhogen en pijn en ongemak voor patiënten te verminderen.
Aantal sessies

Om een optimaal resultaat te behalen worden 3 tot 5 behandelingen.

Onder normale omstandigheden kan de peeling om de 2 tot 4 weken worden toegepast.

Prijs per behandeling 140€

Prijs per kuur (4+1 gratis) 560€

Het is aanbevolen om elke 6 maanden één tot enkele onderhoudsbehandelingen uit te voeren.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd. Vervolgens wordt de diepte en snelheid van de naald bepaald, waarna de voedingstoffen op de huid worden aangebracht. Middels korte banen en kleine cirkels wordt de microneedling behandeling uitgevoerd. Wanneer de huid flink roze/rood gekleurd is, is het eindpunt van de behandeling behaald.

Gebruik geen crème met retinol de nacht voor de chemische peeling.

Nazorg

De behandeling wordt  afgesloten met nabehandelingscrème en zonnebrandcrème.

Blootstelling aan de zon dient uitgesloten te worden na de behandeling en het gebruik van een zonnefactor is aanbevolen. (TKN Sun Protection 50+).

Direct na de behandeling zal huid prikkelend en warm aanvoelen. Indien gewenst kan de huid gekoeld worden, echter zijn deze verschijnselen na een dag verschenen. Ook zal de huid roze/rood zijn van kleur, dit kan 2 a 3 dagen aanhouden. Indien gewenst kan dit met make-up worden gecamoufleerd. Daarnaast zal in enkele gevallen schilfering ontstaan, hierbij is het van belang om niet aan de losse velletjes te trekken om neveneffecten te voorkomen. Verder wordt een kuur met ampullen aanbevolen gedurende 20 dagen 2x/jaar.

Banner afbeelding:
/totalcare/sites/default/files/2021-06/3_MonoacidPeelings%20%281%29.png
Abonneer op Microneedling en chemische peelings